Skip to main content

Afscheidswoord Dilan 1ste

In het seizoen 2022/2023 was ik de Jeugdprins van V.V. De Schäöpkes.

Wat was dat een geweldig seizoen!

In 2021 hadden de dames van de jeugdbegeleiding al contact gezocht met mamma om te vragen of dat ik eventueel interresse had om in de jeugdraad te komen. Dat wou ik wel. Natuurlijk hebben we dit even bij ome Patrick nagevraagd of dit kon omdat wij ook lid zijn van V.V. Vreug of Laat. Na een “Ja” stonden de dames opeens weer op de stoep om even bij te praten. Eenmaal binnen kreeg ik een ballon en die moest ik kapot prikken. Allemaal confetti op de grond!!! In de ballon zat een briefje met de vraag of dat ik de Jeugdprins van V.V. De Schäöpkes wilde worden.!! Ik was helemaal overdonderd door die vraag en moest er even over nadenken. Uiteindelijk werd het een “ja”!! Vanaf dat moment gingen we aan de slag. Samen met pappa een medaille ontwerpen, adjudanten vragen, iedere week speeches oefenen en het verzinnen van een spectaculaire uitroeping. Alles was klaar en geregeld, alleen Corona zorgde er voor dat er niets door kon gaan, maar dan moest ik wel een heel jaar mijn mond houden! En dat is gelukt!!

Na de grote vakantie kwamen de dames weer en gingen we verder waar we gebleven waren. In November was het dan zover en werd ik uitgeroepen tot Jeugdprins. Wat waas dat voor iedereen een verrassing!!! Eindelijk mocht ik mijn medaille laten kijken en gaan feesten. Wat hebben we feesten gehad, te veel om allemaal op te noemen. Ons eigen Jeugdboerenbal vond ik wel heel gaaf omdat, mijn eigen neefje Ryan samen met Senna het Jeugdboerenbruidspaar waren. Mijn eigen receptie was ook erg leuk….en wat veel cadeaus en snoep hebben we gekregen. Het Jeugdprinsentreffen en het Vastelaovundj-bal van School waren ook kei-gaaf! Van school uit vertrokken we in een stoet met eigen creaties naar het Gemeenschapshuis op het Groenewoud om daar te feesten….zelfs het Jeugdjournaal kwam om te kijken en te filmen.

Vastelaovundjmaandag hebben wij met de Jeugdraad en mijn gevolg meegelopen in de stad, met een eigen wagen gebouwd door pappa en een paar vrienden. Vastelaovundjdinsdag was mijn abdicatie en moest ik alles weer inleveren en was ik gewoon weer Dilan. Wat heb ik genoten en zal deze tijd nooit vergeten. Een mooie pagina in mijn Levensboek met herinneringen.

Dankbaar ben ik V.V. De Schäöpkes dat ze mij gevraagd hebben als Jeugdhoogheid. Dank je wel, Dani en Douwe dat jullie mijn adjudanten wilden zijn. Zonder jullie was dit nooit gelukt. Dank jullie wel, pappa en mamma en Dez dat jullie dit voor mij hebben willen doen. Dank jullie wel, dames van de Jeugdbegeleiding voor jullie geduld, tijd en hulp met alles. Dank je wel, Landheer Floyd 1ste, dat ik samen met jou voorop mocht gaan op het Groenewoud. En voor iedereen die ik vergeten ben….dank, dank, dank jullie wel.

Ik wil de nieuwe Jeugdhoogheid heel veel succes wensen in het aankomende seizoen. Wie dat wordt is een groot geheim en daar zullen we pas op 25 November achter komen!!!

Leave a Reply