Skip to main content

Afscheidswoord Dani I

Ik zal de dag nooit meer vergeten toen de dames van de Jeugdbegeleiding mij kwamen vragen. Het was net voor de zomervakantie en het was bloedheet. D.m.v. ’n mok met snoep en een verrassingseitje met een briefje er in. Hier stond op: Dani wil jij onze Jeugdprins zijn bij V.V. de Schäöpkes? Daar hoefde ik geen minuut over na de denken en antwoorde meteen…… Ja dat wil ik!!!

Na een paar weken alles te laten bezinken, konden de voorbereidingen beginnen. Zo ook mijn medaille waar ik heel trots op ben. Ik heb hem zelf getekend. Het moest een keepershandschoen worden met mijn lievelingsdieren er op. En hij is precies geworden zoals ik hem graag wilde

Ook wist ik wie ik zou vragen om mijn adjudanten te worden. Mijn neefje Ryan en mijn voetbalvriendje Luuk. Gelukkig zeiden ze daar allebei ja op. 

Toen kwam de dag van de uitroeping. Ik was heel relaxed en ontspannen. Ik keek er echt naar uit om mij te mogen presenteren. Verkleed als aap stond ik te wachten tot het moment daar was. Toen ik eindelijk in de kooi de zaal in mocht begon de spanning wel een beetje te komen. Eigenlijk wist ik niet meer wat ik moest doen maar heb het allemaal laten gebeuren. Toen de dames me uitgeroepen hadden als Jeugdprins viel alle spanning weer weg. Daar stond ik dan als Jeugdprins Dani I. Mijn droom was uitgekomen. Allebei mijn oma’s waren helemaal verrast. Mooi om aan terug te denken. Maar nog mooier was toen de Landheer Marco bleek te zijn. Dat zijn goede vrienden van ons dus dit moest wel een topseizoen worden

De dag na de uitroeping was de brunch. Ook dit was heel gezellig en fijn om met z’n alle bij elkaar te zijn. Op Debuut mocht ik mij, samen met Marco, voorstellen aan het publiek. Dat was ook erg leuk om te doen.

En in januari kon eindelijk het feesten beginnen

We begonnen bij TV11 en ik was erg verrast dat ik een medaille kreeg van Prins Luc I van C.V. de Halleve Gare uit Buggenum. De recepties vond ik wat minder maar die horen er nou eenmaal bij. Het allerleukste vond ik mijn eigen receptie. Wat heb ik ongelofelijk veel gekregen. Echt teveel om op te noemen maar ik kan zeker een jaar snoepen 😉. Carnavalsvrijdag mocht ik, op de door mijn vader gemaakte kar, door de straten van het Groenewoud trekken. Ook de Jeugdraad stond er op. Zelfs mijn vriendinnetje Lynn mocht met ons mee

En toen brak de onvermijdelijke dinsdag aan. Eerst nog het Zonnebuizersbal en een lekkere lunch. Daarna samen met Marco de Schäöpkes op laten en onze foto’s ophangen aan de Wall of Fame in het Gemeenschapshuis. En toen moest ik er toch echt aan beginnen. De abdicatie…… Het was jammer maar ook een beetje blij dat de drukke tijd voorbij was. Gelukkig sloten wij de dag af met heerlijk eten van de frietkar en was het echt gedaan.

Dankbaar ben ik dat de Jeugdbegeleiding, maar ook mijn vader en moeder mij de kans hebben gegeven om Jeugdprins te mogen worden. Oud adjudanten Luuk en Ryan, Oud Landheer Marco II, zijn gevolg, de Jeugdraad, Ouders, Jeugdboerenbruidspaar, Alaav en alle Schäöpkes bedankt dat jullie mij op handen hebben gedragen. Ik kijk terug op een hele mooie tijd die ik niet had willen missen. Een prachtige bladzijde in mijn levensboek!

Groetjes, Oud Jeugdprins Dani I

Leave a Reply